Hond

DIERPLATFORM: de beste registratie van uw hond.

De databank DIERPLATFORM van IKB Nederland is door RVO aangewezen als databank voor de Identificatie en Registratie (I&R) van honden. Voor u als dierhouder is het DIERPLATFORM de ideale databank voor I&R.

https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren/dieren-registreren/honden

Gemakkelijk registreren in het DIERPLATFORM, en  al uw dieren achter een portaal met lage kosten. Wat wilt u nog meer?

U als eigenaar van een hond kunt gemakkelijk al uw dieren achter een portaal in het DIERPLATFORM registreren. U voert al uw meldingen uit achter 1 inlog account. Ook voor uw andere diersoorten kunt u de  registratie doen. Dus gelukkig heeft u geen aparte inlog meer voor uw hond en paard en kat en runderen of varken. De gegevens van uw dieren die u via andere databanken heeft doorgegeven halen wij voor u op in de datasystemen van RVO  en presenteren deze direct achter uw eigen portaal. Super overzichtelijk met het  DIERPLATFORM.

Heeft u nog geen inlog, stuur dan een mailtje naar Info@ikbnederland.nl en uw account wordt aangemaakt zodat u kunt inloggen. U betaald niet voor ieder dier of diersoort een apart tarief . Als particulier betaald eenmalig € 10,- per jaar excl. btw voor de account van al uw dieren.

Heeft u al een inlog bij IKB Nederland voor andere (landbouw)huisdieren dan heeft u al betaald als deelnemer voor het DIERPLATFORM en kunt u uw hond gratis aanmelden.

Bij IKB Nederland zijn op het DIERPLATFORM ook al modules beschikbaar voor I&R en / of de registratie van antibiotica bij de volgende diersoorten:

  • Runderen
  • Kalveren
  • Schapen
  • Geiten
  • Varkens
  • Konijnen

Voor de diersoorten varkens , runderen, kalveren en konijnen zijn de databanken aangewezen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Wanneer moet ik mijn hond Identificeren en registreren?

Een pup moet binnen 7 weken na de geboorte gechipt en binnen 8 weken geregistreerd zijn bij een aangewezen databank zoals het DIERPLATFORM. Deze registratie is een wettelijke verplichting uit het “Besluit identificatie en registratie van dieren”.  U als houder van een hond moet u voldoen aan een aantal zaken voor de identificatie en registratie:

  • U zorgt ervoor dat de pup binnen 7 weken na de geboorte wordt geïdentificeerd met een chip.
  • U registreert de pup binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank
  • U geeft alle wijzigingen door aan de databank. Denk daarbij aan het overlijden van uw hond of een verhuizing.
  • Voor import honden zijn er aparte verplichtingen. Let wel op dat u altijd een gechipte hond die geregistreerd is met een bijbehorende paspoort aanschaft.

Doelstelling van de overheid van het registreren.

Met het chippen en registreren van alle pups worden misstanden in de hondenfokkerij voorkomen. Het verbeteren van het welzijn van honden is voor RVO (Rijksdienst van Ondernemend Nederland) een belangrijk onderdeel van de I&R registratie. Met de geregistreerde gegevens in de aangewezen databanken is  er een nog betere borging wie de eigenaar van de hond is. De helpdesk van IKB Nederland kan u informeren over de identificatie en registratie van honden in de aangewezen databank DIERPLATFORM?

Uw hond kwijt of een hond gevonden?

Naast de wettelijke verplichting is de identificatie en registratie van uw hond is het voor uzelf heel belangrijk dat uw hond goed geregistreerd staat. Stel u bent uw hond kwijt, middels deze registratie kan het chipnummer gemakkelijk in onze landelijke databank worden aangemerkt als verloren of gevonden. Op deze manier helpen wij u als baasje om u weer snel te herenigen met uw hond.