Paardendierenarts

Als paardendierarts bent u verantwoordelijk voor de veterinaire zorg aan paarden. Daarbij hoort ook de registratie van antibioticagebruik en het wel of niet geschikt zijn voor humane consumptie. Door een 1-op-1 relatie aan te gaan met paardenhouders en paardeneigenaren die staan geregistreerd bij IKB Nederland kunt u deze gegevens gemakkelijk bijhouden in de database van IKB Nederland.

Nadat u en uw klant een account hebben bij IKB Nederland kan er een 1-op-1 relatie met elkaar worden aangegaan. Op die manier kunt u bij de gegevens van de paarden en hierin aanpassen maken. Zodoende wordt het vergemakkelijkt om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen. Deze staan vermeld op de website van RVO. Om het makkelijk voor u te maken heeft IKB Nederland ervoor gezorgd dat alles wat u verplicht dient in te vullen is weergegeven achter uw login.

 

Certificaat dierenarts IKB Nederland Paard

Paardeneigenaren verlangen een goede kwaliteit van veterinaire zorg aan het paard. Om als dierenarts aan te tonen dat u kwaliteit levert is het mogelijk om een kwaliteitskeurmerk bij IKB Nederland te krijgen. Dit keurmerk is ontwikkeld samen met praktiserende dierenartsen die de kwaliteitszorg hoog in het vaandel hebben staan. Dierenartsen met dit certificaat voldoen aan de wet- en regelgeving en werken met Formularium Paard van de werkgroep Veterinair Antibiotica Beleid ( www.wvab.nl )